Om oss

I oktober 2011 startade jag Doris Dogwalking. Doris Dogwalking erbjuder hundpromenader/rastning i Alingsås. Jag erbjuder också inackordering i hemmiljö.                Du kan läsa mer om det under fliken "Inackordering".

050.jpg

Jag som äger och driver Doris Dogwalking heter Heidi Blomqvist. I mitt liv har det alltid funnits en hund, ibland två, vid min sida. Idag har jag Doris vid min sida. Hon är en glad och härlig goldenblandning. Jag är utbildad instruktör inom SBK (Svenska Brukshundklubben) och har hållit valp -och nybörjarkurser, tränat och tävlat i Lydnad och tränat i bruksgrenen Sök. Jag har gått en kurs i Massage för hemmabruk. Jag har även en klar och godkänd Hunddagisutbildning. Flera av era hundar får promenader varje vardag av mig.

 

Vi jobbar också i dogwalkingen:

Sofia började arbeta som dogwalker i februari 2015. Hon älskar djur och i hennes familj har det alltid funnits hundar. Till för en tid sedan hade Sofia en blandras, labrador/bodercollie som hette Celeste.

 

 

Frida började arbeta som dogwalker i november 2016. Frida har tidigare arbetat på olika hunddagis och är van vid hundar av olika raser och storlekar. Hon har ingen egen hund men hundar finns i familjen.

  

 

Björn är gift med Heidi och är ute och promenerar varje dag med era hundar. Han fick sin första hund i tonåren, en cockerspaniel. Han har haft hundar tillsammans med Heidi och i familjen finns nu hunden Doris. 

 

Min första hund fick jag som 10-åring, det var en blandras labb/cocker som lystrade till namnet Puck. Han var stor och stark och min allra bästa vän.

imag2258-kopia-redigerad-1.jpg

 Under 80-talet hade jag en löwchenhanne, Utah, som jag åkte runt på utställningar med. Han blev svensk utställningsschampion. Ett riktigt charmtroll i ringen och ett litet yrväder utanför!

imag1922.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 I början på 90-talet började jag på allvar att arbeta med hundar, då med min första brukshund. Det var en groenendaeltik som hette Yatzy. På brukshundklubben fick jag möjlighet att utbilda mig till instruktör. Jag gick kurser med min hund och hade egna kurser i lydnad och jag tränade och tävlade i lydnad. Jag  och Yatzy tränade också sök, det tyckte vi var fantastiskt roligt. Jag var även sekreterare och revisor i styrelsen samt pr/info-ansvarig och redaktör för klubbens tidning. Efter ett par år blev det en groenendael till, en tik som hette Fia. Även med henne tränade jag lydnad och sök. Yatzy och Fia, två fantastiska hundar!

dsc00026.jpg

20081219123.jpg

 

För 11 år sedan kom Doris till oss. Hon och jag har gått valpkurs med blandat resultat. Hon var faktiskt ganska busig och brydde sig mer om de andra valparna på kursen än om mig. Men idag har hon vuxit till sig och mognat och är en ganska lydig hund. Doris är med mig emellanåt i dogwalkingen och hon är fantastisk ihop med andra hundar.

 

 

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)